Du är här

Gourmetmeny

VECKA 26-39
Vår Gourmetmeny ingår i hotellpaketet Sinnenas Lyx.
Vid förfrågan utan paket, kontakta Restaurang Sand för prisuppgift och tillgänglighet.
Vår sommelier har med omsorg valt ut viner som vi erbjuder som vinmeny till Gourmetmenyn.
Vinmeny 495 kr/person

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

FLÄDERBAKAD TORSK
picklad lök, rädisa, spritärtor, citronemulsion
Cod, elderflower, radishes, fresh peas, lemon-emulsion

BIFFTATAKI
brynt smöremulsion, dragon, semi-torkade vindruvor, friterad lök, gröna blad
Beef Tataki, tarragon, semi-dried grapes, crispy onions, green leaves

KUMMEL
smörbakad fänkål, potatispuré, Sandefjordsås, dill, fänkålscrudité
Pan-fried Hake, baked fennel, potato purée, dill, fennel crudité

TRI-TIP
morotspuré, sticklök, tryffelsås, rostad potatis, sauterade bönor
Tri-tip, carrot purée, spring-onions, truffle sauce, roasted potatoes

JORDGUBBAR
havrekaka, mjölkparfait, vit chokladpannacotta, maräng
Strawberries, oat crumble, milk parfait, white chocolate pannacotta, meringuie

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

RÅSOCKERGRAVAD LAX
gräslökscrème, gräddfilsterrin, rödlök, forellrom
Cured salmon, chives, cream cheese, red onion, trout-roe, sour cream

BJÄREKYCKLING
rökt kyckling, torkad skinka, primörsallad, Alpostcrème
Smoked local chicken, seasonal vegetables, dried ham, local cheese

REGNBÅGSFILÉ
gräslökssås, dillkokt potatis, sauterade gulbetor, rotselleripuré
Rainbow trout, celeriac purée, local potatoes, sauteed beets

KALVRYGG
rostade primörer, potatisterrin med Skottorps cheddar, äppelsky
Veal striploin, roasted vegetables, potato terrine with local cheddar

PISTAGE
svartvinbärsmousse, vit choklad, Bahibe-cremeaux,pistageglass, kakaonibs
Pistachio, blackcurrant mousse, Bahibe.cremeaux, pistachio ice-cream, cocoa nibs

På gång

Följ Hotel Skansen

Våra gäster berättar
"Kan verkligen skriva under på att Hotel Skansen absolut står i en klass för sig."