Du är här

Det händer i Båstad

Varje dag är en speciell dag i Båstad, som sedan lång tid tillbaka har lockat livsnjutare som en magnet. På sommaren är pulsen hög och du möts av en härlig blandning av turister och boende. Höst och vinter bjuder på stillsammare, men lika njutningsfulla, dagar.

Årstiden präglar upplevelsen och gör att du kan komma hit flera gånger om och alltid mötas av något nytt. Under sommaren är detta en av Sveriges hetaste metropoler. Då är pulsen hög och folkvimlet intensivt på stranden, i hamnen och i byn. Tennisturneringen Swedish Open spelas på banorna i anslutning till Hotel Skansen och lockar massor med folk till Båstad. Sitter du vid Sands bakficka under dessa veckor så kan du räkna med att se både en och annan kändis passera.

Hela Bjärehalvön bjuder på natur som är minst lika vacker i vinterskrud som i sommargrönska. Känslan av att promenera på den 60 meter långa träbryggan över en vintervit strand till Kallbadhuset är något alldeles extra. Här väntar kallt vinterbad, varm bastu och sval äppelmust. På Hallandsåsen, som brer ut sig bakom Hotel Skansen, finns också en populär skidanläggning med slalombackar och skidskola.Det är lätt att ta sig runt på egen hand på Bjärehalvön och evenemangen under året är många. Från vår till höst firas primörer, päror och mat med marknader, restaurangveckor och skördefester. Följ också med på konstrundor, trädgårdsrundor, kammarmusikfestivaler, filmfestivaler, brasseveckor och mycket, mycket mer. 

Välkommen till Bjärehalvöns alla härliga evenemang!